Artikel

Kommunalvalsdiskussion i Jakobstad

Kristet samhällsansvars ordförande Mikaela Björklund besöker Jakobstad den 5.4 - välkommen och diskutera med henne och våra kandidater!Läs mera »
KrSA
01.04.2017 kl. 18:41

SFP:s valprogram har mest gemensamt med kyrkans målsättningar

"RKP lähinnä kirkkoa Heikkisen luennassa RKP:lle kertyi eniten plussia, eli kirkon hallitusohjelmatavoitteet olivat parhaiten edustettuina sen vaaliohjelmassa. Puolue esimerkiksi vaatii kirkon tavoin pakolaiskiintiön korottamista. Myös aluepolitiikka ja eri alueiden tasapuolinen kehittäminen näkyy keskustan, SDP:n, KD:n ja perussuomalaisten tavoin."Läs mera »
KrSA
16.04.2015 kl. 16:02

Mikaela Björklund: Därför SFP

I en insändare i Vasabladet förklarar Mikaela Björklund sitt val av parti. Som finlandssvensk och kristen valde Mikaela SFP.Läs mera »
KrSA
14.04.2015 kl. 16:26

Kandidatintervju: Mikaela Björklund (ÖSTERBOTTEN)

Mångfald, delaktighet och jämlikhet. det är tre av de saker som Mikaela Björklund betonar som Kandidat i riksdagsvalet. Från sin horisont som fullmäktigeordförande i Närpes har hon också sett att alla reformer som gjorts inte tagit landsbygden i beaktande.Läs mera »
KrSA
14.04.2015 kl. 14:20

Kandidatintervju: Wivan Nygård Fagerudd (ÖSTERBOTTEN)

Utbildning, social- och hälsovård samt att motverka ökade klyftor i samhället. Det är tre saker som Wivan Nygård-Fagerudd vill jobba för om hon blir invald i riksdagen. Och hon ser också attackerna mot svenskan som ett konstgjort problem.Läs mera »
KrSA
14.04.2015 kl. 13:18

Kandidatintervju: Bo-Göran Åstrand (ÖSTERBOTTEN)

Det mänskliga vardagliga perspektivet. Det är en av de saker som Bo-Göran Åstrand vill bidra med i riksdagsarbetet om han blir invald. I synnerhet i svåra tider är det viktigt att ständigt ha det perspektivet i färskt minne.Läs mera »
KrSA
14.04.2015 kl. 13:10

Kandidatintervju: Niklas Andersson (NYLAND)

Med tanke på de reformer som är på gång behövs det en stark bevakning av Svenskfinlands och våra regioners intresse. Det säger Niklas Andersson som i samband med det här valet tar steget från Kristdemokraterna till Svenska Folkpartiet.Läs mera »
KrSA
14.04.2015 kl. 12:00

Kandidatintervju: Stig Kankkonen (NYLAND)

En röst för pensionärer ochde äldre. Det vill Stig Kankkonen vara om han blir invald i riksdagen. Samtidigt tycker han att det behövs både kreativitet och nytänk i den finländska politiken.Läs mera »
KrSA
12.04.2015 kl. 18:11

Intervju med partiordförande Carl Haglund: Värderingar på agendan

Kristna frågor och hur de hanteras inom Svenska Folkpartiet, det var en av de saker som Carl Haglund satte högt på agendan när han valdes tillpartiordförande år 2012. Idet arbetet är Kristet samhällsansvaren viktig del.Läs mera »
KrSA
12.04.2015 kl. 18:00

Har vi tappat känslan för solidaritet?

SFP:s specialförening Kristet samhällsansvar samlades till en visionsdag i Tammerfors. I ett uttalande från visionsdagen säger Kristet samhällsansvar att ansvar och solidaritet är begrepp som i allt för hög grad institutionaliserats och byråkratiserats i vårt samhälle. Har vårt välfärdssamhälle trubbat av känslan för personligt ansvar och därmed också för solidaritet med medmänniskorna?Läs mera »
KrSA
28.01.2015 kl. 12:00